Fly Drive Solares Quintas en Casas Noord Portugal 10 dagen Afbeelding Fly Drive Solares Quintas en Casas Noord Portugal 10 dagen
Fly Drive Solares Quintas en Casas Noord Portugal 10 dagen ***
Bestemming: Rondreizen Noord Portugal - Fly Drive Quintas en Casas Noord Portugal

Fly Drive Solares Quintas en Casas Noord Portugal 10 dagen

***

plane hotel car


10 Dagen

Tijdens deze Fly Drive Portugal ontdekt u het prachtige binnenland van Noord-Portugal. Een streek met ongerepte natuur, waar een indrukwekkend berglandschap door schitterende rivierdalen wordt afgewisseld. Op uw route komt u langs vele kastelen en burchten en bezoekt u leuke plaatsjes met een rijke historie. Hoogtepunten zijn onder andere Braga, Aveiro, Viseu, Lamego, Douro wijngebied, Vila Real, Chaves en Nationaal Park Peneda-Geres.



Dag 1: Ponte de Lima (84 km)

Ponte de Lima is een betoverend klein stadje, gelegen aan de oever van de rivier deLima in het noorden van Portugal. Het ligt in een regio die vroeger Minho genoemd werd, omringd door prachtige natuur. Deze landbouw regio is door mensen in gebruik sinds de pre-historie en er zijn vele overblijfselen van vele verschillende culturen tevinden, een voorbeeld hiervan is de prachtige Romeinse brug die over de rivier de Lima strekt met 15 reusachtige stenen bogen. Deze brug voorziet stad ook van zijn naam (De Brug van Lima).Wij hebben een prachtige selectie van accommodaties geregeld die ongetwijfeldindruk zullen maken. Van landhuizen tot Quintas (soort Boerderijen) zoals Casa daVarzea, Casa do Barreiro, Quinta da Roseira en Quinta da Agra. U zult verblijven indeze locaties, rijk aan geschiedenis en verhalen, in de buurt van paardrijdcentra, privé zwembaden, idyllische tuinen, en van boerderijen tot wijnkelders. U zult hetgenot voelen van het echte boerderijleven en de lokale cultuur.

Overnachting in Ponte de Lima.

Dag 2: Ponte de Lima

Ponte de Lima is één van de oudste dorpen van Portugal. De pittoreske straatjes zijnrustig en typerend voor de regio. Bezoek de Camoes Plein, waar de Nobele Fonteingeplaatst staat sinds 1929. Oorspronkelijk was deze in 1603 gebouwd op het Dr.Antonio Magalhaes Plein, een van de hoofdingangen van het dorpje van die tijd. Ook adviseren wij om een wandeling te ondernemen, de rustige straatjes zullen u betoveren. Steek de zo geheten Brug van Lima over en u zal de pittoreske buitenwijken van Alem da Ponte (Achter de Brug) vinden. Hier is prachtigearchitectuur te vinden, zoals de thematische tuin van Arnado, waar de kerk van Santo Antonio u van harte verwelkomt wanneer u voor het eerst de oude brug oversteekt.

Als u niet verdwaalt in de tijd, begeeft u zich naar de Capela da Senhora da Rocha (De kapel van de lieve vrouw van de rots), waar u niet alleen het prachtige heuvelfort kunt zien, maar ook een uniek uitzicht hebt over het landschap van de Minho regio.

In Ponte de Lima heeft de gastronomie, sappig en smakelijk, zijn ex libris in de rijst van Sarrabulho, geserveerd met varkenskuit, een gerecht dat rijk is aan smaken entradities. De lamprei van de Rio Lima wordt ook zeer gewaardeerd. Dit gerecht kan op verschillende manieren worden bereid, vooral als Lamprey Rice of als Lampreia Bordaleza. En om de Kabeljauw van Cebolada maar niet te vergeten, een van de meest traditionele gerechten. Voor degenen die van snoep houden, kunnen zij niet anders dan de textuur van de verbrande melkroom proeven, beter bekend alsLeite-Creme Queimado.

Overnachting in Ponte de Lima.

Dag 3: Ponte de Lima

Een groot aantal herenhuizen en kleine paleizen worden tegenwoordig omgebouwdtot aangename accommodaties, die het economische belang van de regio door deeeuwen heen aantonen, grotendeels worden deze geassocieerd met de prestigieuze wijnproductie van deze regio. Het architecturale en culturele erfgoed van dit dorp is behoorlijk groot, vooral dat van de middeleeuwse periode, en er zijn verschillende monumenten te zien, zoals Casa das Torres (Huis van de Torens), ontworpen in een prachtige barokstijl door de beroemde Italiaanse architect Nicolau Nasoni in de 18eeeuw, over het weelderige groene platteland van Minho.

Neem de tijd in Santa Marinha de Arcozelo, een klein district van Ponte de Lima, dat één van de hoogste concentratie heren huizen van Portugal had en de middeleeuwse bruggen van Arcoda Geia en de brug van Arquinho. Ook vindt u in Estoraos een mooie en unieke Romaanse brug die de moeite waard is om te bezoeken. Als u de kustlijn verkiest, duurt het 30 minuten om naar Viana do Castelo te rijden, de stad die de monding van de rivier de Lima ontvangt. Dat in de 15e en 16e de op drie na drukste haven van Portugal was. Viana do Castelo heeft goed bewaard gebleven tradities en een rijke cultuur, deze kan worden ervaren in zijn oude straten, evenals een sterke religieuze oorsprong. Er zijn verschillende hoogtepunten van monumenten en bezienswaardigheden, zoals de middeleeuwse kathedraal, het gracieuze Praca da Rainha (Plein van de Koningin), het Praca do Conselho(Stadhuis) en de Renaissance-fontein. Ook kunt u een bezoek brengen aan het charmante theater van Sa de Miranda, gebouwd in 1885.

Overnachting in Ponte de Lima.

Dag 4: Ponte de Lima - Celorico de Basto (98 km)

Van Ponte de Lima naar uw accommodatie, raden wij aan om via de weg die langs het stenen huis gaat te gaan, een huis dat algemeen bekend staat als Flintstones house, met een prachtig uitzicht over het landschap van de Moreira do Rei-vallei, is het zeker de moeite van een bezoek waard. Binnen 30 minuten bereikt u uw accommodatie, Casa de Canedo. Casa do Canedo is een landhuis gebouwd in de17e eeuw en het was en is nog steeds de focus van een land- en bosbouw landgoed dat zich uitstrekt over ongeveer 90 hectare. Gelegen in de regio Basto, een gebied dat bekend staat om zijn prachtige landschap en zijn wijnen. Het ligt op gelijke afstand van de dorpen Cabeceiras de Basto, Celorico de Basto en Mondim de Basto, elk het administratieve centrum van een gemeente die allemaal de moeite waard zijnop een bezoek aan te brengen.Het huis ligt in een rustige vallei, op ongeveer 500 meter van de weg, tussen Fermilde Basto en Arco de Baulhe. Het kijkt uit op de bergen van de Serra do Marao die oprijzen aan de andere kant van de Tamega-rivier naar de hoge top van Senhora daGraca. Casa de Canedo is een ideale plek om de contrastrijke natuurlijke schoonheid van de buurt te verkennen en het rijke culturele en folkloristische erfgoed van deze regio te ontdekken. Daarnaast ligt het op een comfortabele reisafstand van de golfclub in Amarante.

Overnachting in Celorico de Basto.



Dag 5: Celorico de Basto

Celorico de Basto is een liefelijk dorpje, gelegen bij de rivier de Tamega in he Noorden van Portugal. Deze is gevormd door vruchtbare valleien, met een rijke en interessante geschiedenis, in een omgeving met grote natuurlijke schoonheid, tussen de Barroso en de Marao Bergketens. De oorsprong van het dorp is oud, met veel verschillende mensen en culturen die dit gebied bewoonden, voor de aankomst van de Romeinen op het Iberisch schiereiland. Daarom was het Arnoias kasteel hetstrategische verdedigingspunt gedurende de gehele middeleeuwen. In de regio staanook een groot aantal heren huizen die, voornamelijk na de 7e eeuw overal werden gebouwd. Deze veranderden het landschap daarna met verschillende barokelementen. Deze werden gebouwd met de materialen verkrijgbaar uit de regio, zoalsde Casa do Campo, de Boa Vista en Outeiro Solars, de Casa da Portela, de Gandarela, de Prado (9e eeuw) of de Casa da Igreja. De omringende natuur is één van de grootste aanwinsten van de Celorico de Basto en vanaf het uitzichtpunt van Alto do Viso en het Arnoia kasteel, kan men adembenemende panoramas waarnemen. Uitzichten van de Tamega vallei tot en met de Alvao and MaraoBergketens.

De Matama brug is ook een icoon. Het is één van de grootste granietenbruggen in geheel Europa en is gebouwd in 1935. De gastronomie van deze regio is rijk aan specialiteiten, zoals Arroz de Cabidela (Kip met rijst), Kool met bonen en gerookte ham, geroosterd lamsvlees, of de beroemde Serra Kaas. Hiernaast zijn ernog vele gebakjes en desserts, zoals de Pao-de- Lo (een lichte cake met ei creme), de Cavacas(biscuits op suiker basis) of de ei-pudding. Ook de unieke Vinho Verde(Green Wine, or Young Wine) valt niet te missen. Dit is een lichte, frisse enparelende wijn, wiens naam niks te doen heeft met de kleur of de wijndruif. Het heeft zijn naam daarin tegen te danken aan de regio waarin het geproduceerd wordt. De Vinho Verde is de grootste DOC (Denominacao de Origem Controlada) regio van Portugal. Voel u vrij om ook de andere, op gelijke afstand gelegen twee dorpjes van Casa do Canedo, te bezoeken. Dit zijn Cabeceiras de Basto or Mondim de Basto.

Overnachting in Celorico de Basto.

Dag 6: Celorico de Basto - Lamego (94 km)

Tijd om naar Lamego te rijden. Lamego is één van de belangrijkste stadscentra in de Douro regio. Voor de oprichting van Portugese nationaliteit, waren de Lamego landstreken al bewoond en vormde zij een belangrijke doorgang voor handel. Het was hier, in de Almacave Kerk, één van de grootste architectonische parels van deregio. Het was hier waar de eerste Portuguese koning, koning D. Afonso Henriques,samenkwam voor de eerste koninklijke vergaderingen, toen Portugal onafhankelijk werd.Ga opzoek naar de Quinta do Terreiro, uw adembenemende accommodatie voor deaankomende nachten. Quinta do Terreiro is een 18e eeuws huis. Dat gemengd is in een landgoed. Het is recentelijk hersteld, met behoud van de oorspronkelijke kenmerken. Wel met toevoegingen van elementen van moderniteit die de gasten het beste comfort bieden.

U kunt genieten van de traditionele straten van het oude dorpje Lalim Anta de Mazes. Dit is een middeleeuws dorpje dat nog steeds enkele primitieve gebruiken instand houdt. Ook kunt u naar één van de mooiste uitzichtpunten van de regio: Serradas Meadas, Sao Domingos, Sao Leonardo da Galafura en Alto de Loureiro. Bij de weder opbouw werd er zorgvuldig besloten om de originele stenen te behoudenwaar mogelijk. Wees dus niet verbaasd als u onder een raam plotseling eenscharnier vindt. Elke kamer heft een naam van een beroemdheid die gelinkt is met de Douro regio ontvangen, opmerkenswaardig in die gebieden van literatuur, geschiedenis en archeologie. Dit is een simpele manier om onze culturele verschillente eren.
In het huis kunt u een leeszaal, een zwemruimte, een bar, een eetkamer meteen wijd balkon, een openhaard in de woonkamers en in enkele slaapkamers, een vergaderzaal, een zwembad en een tennisbaan vinden. Het zwembad en de tennisbaan zijn beide in een breed gazon in de aangename sfeer van de Quinta, omringd door boomgaarden met appel- en kersenbomen te vinden. De bar/kelder ende zwemruimte zijn te vinden waar ooit olijvenpers stond. The bar/cellar and the poolroom are located where once was an olive press. Terwijl u pool speelt, of praatmet uw vrienden of een voetbalwedstrijd op tv kijkt, heeft u de kans om te genieten van de beste wijnen uit de Douro-regio. Lamego, een streek bestaande uit smaak entradities, heeft een unieke gastronomie. Het is een paradijs met goed en divers voedsel. Er zijn verscheidene gerechten en traditionele gebakjes. Enkele voorbeelden hiervan zijn: het dappere konijn, het geroosterde lam, de heerlijk bolas(brood met ham, knoflook en kip), varkensworstjes en de zoete Teixeira biscuit.

Overnachting in Lamego.

Dag 7: Lamego

Lamego is aardig bekend voor zijn vruchtbare bodem waarop smakelijke kersen, appels en olijven worden geproduceerd. Het zijn echter alsnog de wijngaarden diehet landschap domineren en die eeuwenlang het belangrijkste voedsel hebben geleverd. De religieuze architectuur in Lamega heeft een unieke expressie.Dit komt vooral omdat Lamego een van de oudste bisdommen in Portugal is. De Sao Pedro de Balsemao Kerk, bestempeld als een nationaal monument, is detweede oudste tempel op het Iberisch schiereiland. Sommigen zeggen dat het werd gebouwd tijdens de West-Gouvernante overheersing van het grondgebied, terwijl andere zeggen dat het van oorsprong is in de 10e eeuw. De Lamego Kathedraal wasgebouwd voor de stichting van Portugal, toch dat eert het gebouw zoals we het vandaag de dag kennen uit de 12 e eeuw.

Het Nossa Senhora dos Remedios Heiligdom en zijn immense trap was gebouwd in de 18e eeuw en ligt op de top van de Santo Estevao Berg, ter ere van Onze Lieve Vrouw van Remedies. Dit zijn de belangrijkste hoogtepunten van Lamegos. De trap, die oprijst vanuit het centrum van de stad tot aan de top van de berg, is gevuld met heilige plaatsen en verrassende hoekjes. Dit is waarschijnlijk het grootste devotiesymbool voor Onze Lieve Vrouw van Remedies. In september leeft Lamego intensief de viering van de processie van deheilige. De Lamego-regio is gevuld met kerken en kapellen, schandpalen, historischekleine dorpen, middeleeuwse bruggen en een groot aantal archeologische overblijfselen uit de vroege tijden van de menselijke nederzetting in de regio. De verschillende bezoekers die op zoek zijn naar Lamego kunnen hier geschiedenis,traditie en een sterk cultureel erfgoed vinden, maar ook diverse recreatie- en sportprogrammas, vanwege de goede natuurlijke omstandigheden voor het beoefenen van de meest gevarieerde sport, extreme sport en fluviatiele omstandigheden.Ook kun je de reis afstemmen op de lokale bedevaarten, zoals Festa de Santa Maior de Almacave (5 Augustus), of Festa em Honra de Nossa Senhora dos Remedios (de laatste donderdag van August).

Overnachting in Lamego.

Dag 8: Lamego - Santo Tirso (132 km)

Santo Tirso is ontstaan rond het oude klooster van Sao Bento (St. Benedict). Ditklooster is opgericht door Benedictijner monniken in 8 e eeuw. Dit klooster is later inde 17e eeuw verbouwd. Santo Tirso ligt naast de rivier de Ave (riviervogel) en de charme van de oevers, bosjes en tuinen wordt gekenmerkt door royale vegetatie. Er zijn nog steeds plaatsen met een idyllische rust waar u alleen het stromende water van de rivier de Ave zult horen.Bede vaarten en volksfeesten spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven van debevolking. Naast een snelle industrialisatie hebben culturele zaken zoals: dansen, liederen, legendes en religieuze zaken plaats gevonden.

Uw accommodatie Quintada Picaria, ligt op een prachtige natuurlijke plek en is een perfect voorbeeld van een boerderij uit de 16 e eeuw. De pracht van wijngaarden, boomgaarden en de watertank vormen het perfecte levende beeld van de agrarische omgeving.Een authentiek voorbeeld van het boerenleven in de 18e eeuw. Quinta da Picaria is voornamelijk gebouwd van graniet met houten balken in het interieur.Quinta da Picaria ligt in de landelijke regio Guimarei, een slaperig dorpje in de buurtvan Santo Tirso. Het is de perfecte omgeving voor om te wandelen voor de liefhebbers. In de zomer is er niets beter dan het proeven van de hier geproduceerde Vinho Verde (groene wijn).

Overnachting in Santo Tirso.

Dag 9: Santo Tirso

Bij Santo Tirso heeft u twee belangrijke mogelijkheden. De eerste mogelijkheid is om het dorp te bezoeken en daarbij enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden. Om te beginnen bij het iconische klooster van Sao Bento, het Urban City Park, het prachtige uitzicht op het landschap van de heuvel Onze-Lieve- Vrouw van Assuncaoen de archeologische ruines van de Monte Padrao ( Padrao Heuvel). Ook vindt u he tInternationale Museum voor Gelijktijdig Beeldhouwwerk. Deze is verspreid door de stad over vijf locaties in de open lucht. De receptie en presentatie van het unieke openluchtmuseum van Portugal is te vinden in het Gemeente museum van Pedrosa Abbot.De tweede mogelijkheid is om uw dag te besteden in de mysterieuse en magische stad van Porto. Dit is de de tweede grootste van Portugal. Porto is uitzonderlijk en absoluut een charmante plaats.

Porto is verkozen tot Beste Europese Bestemmin g2017 door de reizigers uit 174 landen. Porto, de Cidade Invicta (on-overgegevenstad) is rijk aan geschiedenis, architectuur, cultuur, gastronomie, handel, ontmoetingen en ontdekkingen. U kunt een wandeling maken langs de rivier deDouro (Rivier van Goud) in de Ribeira. Het is ook mogelijk er per helikopter overheente vliegen. Ook is het mogelijk de architectuur van Porto, zijn verbazingwekkende landschappen en prachtige bruggen ontdekken door een cruise te maken op deze majestueuze rivier. Porto is ook een stad aan de zee en in de kortste keren brengt een tram u naar de zachte stranden van Foz do Douro.
Vanaf hier staat u oog in oog met de Atlantische Oceaan. Het wordt aangeraden om een drankje bij BASE Porto, een moderne buitenbartussen de iconische Lello-bibliotheek en de Clerigos-toren te nemen. Wij adviseren u ook om het treinstation Sao Bento, de Bolhao-markt te ontdekken. Ook het majestueus cafe, één van de mooiste cafes ter wereld, dat dateert uit 1921 en nogsteeds wordt herinnerd als één van de belangrijkste ontmoetingspunten van desociale elites van de La Belle Epoque, is zeker een aanrader. Het ligt in de straatSanta Catarina, één van de populairste en meest commerciele straten van Porto. Wijadviseren u om een restaurant rond Ribeira te proberen, of het straateten enTapas van Tunel de Ceuta (Ceuta Tunnel) en Picaria Straat te proberen. Als laatsteadviseren wij u om zijn Port-wijn, zijn kabeljauw of Francesinha te proberen.

Dag 10: Einde tour.



Hotels


I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.



Locatie


Vluchten
U vliegt naar Porto Airport (OPO)
U vliegt terug vanuit Porto Airport (OPO)


Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • 9 overnachtingen in de charmant Solares, Quintas en Casas
  • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
  • All-in Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom
  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van 7,5 miljoen euro euro euro
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer
Optioneel
  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).
Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.


Overige Informatie

Dag tot Dag
  • Dag 1 - Ponte de Lima (84 km)
  • Dag 2 - Ponte de Lima
  • Dag 3 - Ponte de Lima
  • Dag 4 - Ponte de Lima - Celorico de Basto (98 km)
  • Dag 5 - Celorico de Basto
  • Dag 6 - Celorico de Basto - Lamego (94 km)
  • Dag 7 - Lamego
  • Dag 8 - Lamego - Santo Tirso (132 km)
  • Dag 9 - Santo Tirso
  • Dag 10 - Terugreis
Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


Fly Drive Solares Quintas en Casas Noord Portugal 10 dagen 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail